Styrkemedicin - uventede beskyttere mod Alzheimers sygdom

Comments · 2514 Views

To forskergrupper fra USA offentliggjorde samme dag artikler om jagten på en kur mod Alzheimers sygdom. Resultaterne af begge artikler var lovende og stort set uventede.

Sildenafil, det erektil dysfunktion-medikament, der almindeligvis er kendt under varemærket Viagra, har vist lovende resultater som et kandidatmedikament til behandling og forebyggelse af... Alzheimers sygdom. Nu kan alle købe sildenafil online for ikke kun at få succes med sex, men også for at forebygge den ældre sygdom.
En omfattende analyse af en database med mere end syv millioner patienter viste, at sildenafil på en eller anden måde var forbundet med en 69 % reduktion i forekomsten af Alzheimers sygdom.
Dette uventede resultat peger på behovet for kliniske forsøg med lægemidlets effektivitet hos patienter med sygdommen.

"Drug repurposing - anvendelse af et eksisterende lægemiddel til nye terapeutiske formål - er en alternativ metode til at finde nye behandlingsmuligheder. Den står i modsætning til den dyre og tidskrævende traditionelle proces med at skabe, afprøve og markedsføre nye lægemidler.
Det er denne lovende metode, som eksperter fra Cleveland Clinic har anvendt i deres nye arbejde.
Forskerne kombinerede genetiske og andre biologiske data for at afgøre, hvilke af de mere end 1.600 FDA-godkendte lægemidler der kunne være effektive behandlinger for Alzheimers sygdom.

Resultatet er, at sildenafil, som allerede har vist sig i prækliniske modeller (i undersøgelser uden menneskelige deltagere) at forbedre kognition og hukommelse betydeligt, er blevet præsenteret som den bedste "lægemiddelkandidat" til Alzheimers sygdom.

Comments